سیمان تهران تهدید زیست محیطی ندارد

ساخت وبلاگ

شایان کیا در گفت‌وگو با ماین نیوز:

سیمان تهران تهدید زیست محیطی ندارد

سهم 8 درصدی صنعت سیمان در تولید جهانی CO2

گروه صنایع معدنی >سیمان - مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) شرکت سیمان تهران درباره آخرین فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه محیط زیست این شرکت گفت: بارزترین جنبه آلودگی سیمان تهران، آلودگی هوا است. در نتیجه باید اقداماتی در این راستا انجام شود تا این معضل زیست محیطی را برطرف کنیم. البته بحث آلودگی هوا، موضوعی قابل حل است. استاندارهای زیست محیطی برای دپارتمان‌های مواد و سیمانی عدد 100 و 150 میلیگرم بر مترمکعب را تعریف کره است. خیلی از تجهیزات غبارگیری برای کنترل این عدد وجود دارد که سیمان تهران از این قاعده مستثنی نیست. در حال حاضر از 8 خط موجود، خطوط 3، 4، 6، 7 و 8 فعال هستند، همچنین در دپارتمان سیمان و مواد تجهیزاتی را در نظر گرفته‌ایم که میزان گرد و غبار را کمتر از استاندارهای زیست محیطی نگه دارد.
سیمان تهران تهدید زیست محیطی ندارد
سعید شایان کیا در گفت‌وگو با ماین نیوز گفت: سازمان محیطی زیست برای بررسی صحت عملکرد زیست محیطی صنایع، از دو روش آنلاین‌ و خوداظهاری استفاده می‌کند. تمامی دودکش‌های واحد سیمان تهران را آنلاین کرده‌ایم که در صورت نقص یا مشکل به محیط زیست آن‌را اطلاع می‌دهد تا هرچه سریعتر آن‌را بر طرف کنیم اما در روش خوداظهاری نیز آزمایشگاه‌های معتبر و معتمد سازمان محیط زیست، هر 3 ماه یکبار و بدون اطلاع قبلی، میزان آلودگی‌ها را بررسی کرده و نتایج بررسی‌ها را به سازمان ارائه می‌دهند.

وی افزود: در زمینه بحث محیط زیست و گرد و غبار، موضوع را قابل حل کرده و مشکل زیادی در این زمینه وجود ندارد اما گاهی به دلیل برخی اتفاقات از جمله قطعی برق، مقداری از گرد و غبار از دودکش خارج شده و میزان آن افزایش پیدا می‌کند.

وی درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه HSE سیمان تهران اظهار کرد: اقدامات دیگر در زمینه کاهش آلایندگی‌ها، بحث تصفیه پساب‌ها است. ما ظرفیت تصفیه‌خانه 50 مترمکعبی مجموعه را که با روش RPC فعال بود را با هزینه 500 میلیون تومانی به تصفیه‌خانه 150 مترمکعب لجن فعال با هوادهی گسترده ارتقا داده‌ایم که براساس آن در روز به میزان 260 هزار مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب صورت می‌گیرد که این میزان آب در آبیاری فضای سبز و خنک کردن تجهیزات استفاده می‌شود.

مدیر HSE شرکت سیمان تهران درباره الویت‌های دیگر این واحد تصریح کرد: با توجه به الویت‌های زیست محیطی مطالعات فنی روی کوره 6 در حال انجام است تا غبار این کوره نیز به زیر استاندارهای محیط زیست برسد.

به گفته کیا، خطوط سیمان تهران بطور کامل نوسازی نشده است. سیمان تهران قدیمی‌ترین واحد سیمانی کشور است که خطوط 1 و 2 آن 300 تنی بود که در اوایل سال 1380 جمع شد. خط 3 با ظرفیت 600 تن سیمان تر تولید می‌کند. غبار سیمان تر در حد استاندارهای مشخص شده است. کوره شماره 4 فعال و با ظرفیت 2500 تنی مشغول به کار است. خط 3 و 4 از خطوط قدیمی واحد است اما این خطوط در دپارتمان‌هایی نیستند که استاندارهای زیست محیطی را نقض کنند. اما غبارگیر‌های طبیعی برای آنها در نظر گرفته شده است. کوره شماره 5 جمع‌آوری و کوره شماره 8 را احداث کردیم، البته در حال حاضر مشکلاتی برای این کوره پیش آمده است که فعالیت آن‌را متوقف کرده‌ایم. کوره 9 هم نزدیک به 70 تا 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در کنار این موضوعات، استاندارهای روز دنیا برای کاهش گرد و غبار لحاظ شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا انتقال به خارج شهر جزو چشم‌انداز سیمان تهران است؟ بیان کرد: از زمان افتتاح صنعت سیمان مناطق مسکونی به واحدهای تولیدی نزدیک نبودند. در واقع اعطای مجوز‌های غیرقانونی از سوی شهرداری، واحدها مسکونی را به ما نزدیک کرد. حال ما ملزم به خروج از شهر هستیم اما نکته این است واحد سیمان تهران عوامل زیست محیطی مضر برای مردم نداشته و تنها تولید غبار می‌کند. از سوی دیگر دامنه گرد و غبار در صورت نقض استاندارهای محیط زیست، تنها در فضای کارخانه است. در نتیجه استاندارد هوای کارخانه در حد هوای پاک است و مشکلی برای مردم ایجاد نمی‌کند. شاید اصرار مردم برای انتقال کارخانه تنها به دلیل افزایش قیمت زمین‌هایشان باشد اما باید به این نکته اشاره کرد که امکان انتقال فیزیکی صنعت سیمان به منطقه دیگری به هیچ عنوان وجود ندارد اما می‌توان از تکنولوژی‌های جدید استفاده کرد.

کیا ادامه داد: ما می‌توانیم در حوزه محیط زیست از اقدامات غول‌های سیمانی دنیا استفاده کنیم تا آلودگی گرد و غبار را کاهش دهیم اما کنترل گرد و غبار در ایران موضوعی نهادینه شده است یعنی فیلتر‌ها و تکنولوژی‌هایی در ایران وجود دارد که غبار را به زیر 5 میلی‌گرم بر مترمکعب کاهش می‌دهد اما تنها جنبه زیست محیطی صنعت سیمان گرد و غبار نیست. بحث بازیافت حرارت برای تولید برق و یا تولید گاز دی اکسید کربن از موضوعاتی است که در این صنعت فراموش شده است. صنعت سیمان سهمی 8 درصدی در تولید دی اکسید کربن (CO2) دنیا را بر عهده دارد اما چون گاز دیده نمی‌شود کسی نسبت به آن اعتراض نمی‌کند.

به گفته وی، واحد ما در سال جاری تهدیدی برای محیط زیست نداشته است اما به دلیل همراهی با محیط زیست در زمان آلودگی هوا میزان تولید را کاهش دادیم. همچنین امسال خیلی از خطوط در حال توقف و تعمیر بودند و شاید بخشی از خطوط تنها 3 یا 4 ماه در سال 94 کار کرده‌اند.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی

تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۱

کد مطلب: 31322

توصيه مطلب

۰

ماین وب...
ما را در سایت ماین وب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان mineweb بازدید : 201 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 0:36