جزئیات پروژه‌های فولاد مبارکه در زمینه ارتقای بهره‌وری

ساخت وبلاگ

مقدس در گفت‌وگو با ماین نیوز تشریح کرد:

جزئیات پروژه‌های فولاد مبارکه در زمینه ارتقای بهره‌وری

در شرایط کنونی بازار محکوم به کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری هستیم

گروه صنایع معدنی >فولاد - کارشناس فرآیند فولادسازی و ریخته‌گری شرکت فولاد مبارکه اصفهان درباره طرح فولاد مبارکه برای افزایش بهره‌وری اظهار کرد: شرایطی که امروز پیش‌ آمده باعث شده تا بازار فولاد، بازار مناسبی نباشد. در واقع هزینه‌ها سال‌ به سال با توجه به تورم رو به افزایش است و نمودار‌ها به خوبی حاکی از این موضوع بوده اما متاسفانه بازار محصول نهایی بازاری با روند کاهشی است.
جزئیات پروژه‌های فولاد مبارکه در زمینه ارتقای بهره‌وری
احسان مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز افزود: با توجه به این شرایط، پروژه‌ راه‌اندازی و بهره‌برداری از شارژ اتوماتیک به روش داینامیک در کوره‌های قوس الکتریکی در دستورکار قرار گرفت که در سال ۹۳-۹۴ بطور کامل به بهره‌برداری رسید. در واقع این طرح از وضعیت صفر به ۸۰ درصد رسید.

به گفته وی، در کوره قوس غیر از مواد آهنی که در داخل کوره شارژ می‌شود، مواد سرباره‌ساز نیز باید شارژ شده تا بتوانند فرآیند تصفیه فولاد، حذف ناخالصی‌های و حفاظت از ذوب و قوس را انجام دهد. اگر میزان مواد سربازه‌ساز کافی نباشد با توجه به ترکیب شیمیایی ورود به کوره می‌تواند منجر به اسیدی شدن سرباره و در نهایت تخریب کوره شود اما در صورتی که بیش از اندازه مواد سرباره ساز (آهک و دولومیت) به کوره اضافه شود، هدررفت مواد اضافی و افزایش انرژی برای گرم کردن مواد را به همراه دارد که در نهایت میزان هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.

مقدس ادامه داد: در سیستم شارژ داینامیک، ابتدا مواد اولیه از مدول‌های احیا تا کوره قوس‌دار ردیابی شده تا مشخص شود چه موادی وارد و چه زمان این مواد تولید شده و آنالیز شیمیایی آنها چیست. پس از آن با توجه به آنالیز شیمیایی که تخمین دقیقی از آن داریم، می‌توانیم مواد سربازه‌ساز را که کوره نیاز دارد به صورت داینامیک محاسبه و به اضافه تا کوره شارژ شود. این کار باعث جلوگیری از تخریب کوره و بالا رفتن عمر آن می‌شود. همچنین باعث می‌شود مصرف انرژی و مواد اولیه کمینه و در کنار آن با کاهش انرژی زمان قوس زدن و تولید کاهش یافته که در نهایت ظرفیت تولید کوره را افزایش می‌دهد.

به گفته کارشناس فرآیند فولادسازی و ریخته‌گری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، این طرح بیش از ۲۰ میلیارد تومان در سال صرفه اقتصادی به همراه دارد و تا حدود 1.5 درصد ظرفیت تولید را افزایش می‌دهد.

مقدس با اشاره به موضوع انرژی تصریح کرد: پیش از اجرای این پروژه مصرف انرژی بیش از 600 کیلووات ساعت در هر تن بود اما در حال حاضر با اجرای این پروژه به 595 کیلووات ساعت در هر تن رسیده و تثبیت شده است.

وی همچنین درباره پروژه‌های دیگر اظهار کرد: پروژه‌های دیگری در این راستا انجام گرفته است. در حوزه سرباره به غیر از موضوع بازی یا اکسیدی بودن سرباره بحث FeO نیز مطرح است زیرا سرباره FeO یا اکسید آهنی زیادی دارد که دور ریخته می‌شود. با اجرای پروژه‌های دیگر میزان اکسید آهن در سرباره را کاهش داده‌ و در سال جاری نیز این میزان نسبت به سال قبل کاهش بیشتری خواهد داشت. این میزان پروژه، کاهش هزینه و تلفات را نیز به همراه دارد.

مقدس بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی و رکود ایجاد شده در بازار فولاد، کاهش هزینه و انرژی‌های مصرفی موضوع بسیار مهمی است که می‌تواند توان رقابتی فولاد مبارکه را افزایش دهد.

وی اظهار کرد: همچنین پروژه کاهش مصرف آلومینیوم نیز در دستورکار قرار دارد. آلومینیوم مهمترین ماده برای اکسیژن‌زدایی قوس به حساب می‌آید اما هزینه آن نسبت به دیگر مواد بسیار بیشتر است به همین دلیل با استفاده بیشتر از فروسیلیس کار اکسیژن‌زدایی را انجام داده و در کنار آن فرآیند افزودن آلومینیوم به کوره را نیز اصلاح کردیم زیرا پیشتر همزمان با فروآلیاژ‌ها به کوره اضافه می‌شد اما در حال حاضر با تاخیر اضافه شده و این می‌تواند میزان آلومینیوم مصرفی را کاهش دهد.

به گفته مقدس، در کنار بحث‌های اقتصادی این طرح، باعث کاهش تولید ناخالصی‌های تولید آلومینایی ذوب می‌شود زیرا گاه ذرات ریز آلومینا در ذوب باقی مانده و ایجاد ناخالصی می‌کنند. این اتفاق برخی از گرید‌های فولادی را با مشکل همراه می‌کند.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی

تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۵

کد مطلب: 33493

توصيه مطلب

۰

ماین وب...
ما را در سایت ماین وب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان mineweb بازدید : 136 تاريخ : يکشنبه 10 مرداد 1395 ساعت: 21:29